Uber Stockholm

Uber är en internetbaserad taxitjänst som tidigare använts framgångsrikt i andra länder men som nu även finns i Sverige, Stockholm. Chaufförerna är legitimerade taxiförare och registrerade hos Uber. Du kan, via webbsidan eller appen, beställa och betala för taxiresor som gör att du enkelt transporteras till den plats du önskar. Du kan se på appens karta var bilen befinner sig och dess färd i rörelse. På kartan kan du även se beräknade ankomsttider.

Hur Uber i Stockholm fungerar

Det finns många val av kollektivtrafik i Stockholm, och Uber är bland de smidigaste. Uber begränsas inte av tågräls eller busslinjer. Du behöver inte göra byten längs vägen för att nå din destination och du behöver inte heller bry dig om att passa eller vänta på tidtabeller. Köa för att betala för biljetten eller vänta på verifiering av konduktör är inte heller nödvändigt. Med ett enkelt klick är din resa beställd och du kan själv under färden följa bilens bestämda rutt.

Om du av någon anledning behöver komma i kontakt med Uber Stockholm är du välkommen att kontakta kontoret som ligger beläget på Linnégatan 87A, 115 23 Stockholm. Kontoret har öppet vardagar från 9:00 till 17:00. Via hemsidan kan du även chatta med en anställd som kan hjälpa dig. I appen och på hemsidan finns även hjälpavsnitt som du kan vända dig till om din fråga rör sig om hur appen fungerar eller hur du registrerar ett konto.

Hur du bokar din Uber

Det smidigaste sättet att hantera dina Uber-resor på är genom appen. Det är snabbt och enkelt och det enda du behöver göra för att registrera dig som användare är att registrera din mejl och ditt telefonnummer. Sedan följer ett steg till beroende på hur du väljer att betala. Det går att betala kontant till din Uber-förare efter avslutad färd men det går även att förregistrera ditt bankkort och betala direkt via appen utan att behöva betala via din chaufför.

Ange vart du vill åka och bekräfta upphämtningsplats. Upphämtningsplatsen väljs automatiskt efter en plats i närheten av dig. Du kan även justera denna plats lite närmre eller om du behöver förflytta dig lite under din väntan. En förare i närheten av dig kommer för att hämta dig och du kan se på appens karta var bilen befinner sig och när den beräknas anlända till upphämtningsplatsen. Kontrollera att bilens och förarens uppgifter stämmer överens med informationen som du har fått via appen.

Priser och fordonstyper

Priserna kan variera beroende på fordonstyp. UberX är den billiga varianten som lämpar sig väl till dina vardagliga resor. UberXL är även den en billigare variant för vardagliga resor men lämpar sig bra för grupper upp till sex personer. Black tillhandahåller lite bättre fordon med chaufförerna som har fått de bästa omdömena av tidigare resenärer. Även Lux är ett lyxigare fordon som körs med de mest erfarna och, av resenärer, mest omtyckta chaufförerna.

Priserna kan även variera beroende på taxibilarnas tillgång och efterfrågan, tid på dygnet, särskilda helger etcetera. Innan du bokar din resa ser du den uppskattade kostnad som resan kommer gå på och kan därmed jämföra och välja det alternativ som bäst passar dig. Där kan du även se tillgången till exempelvis större taxibilar lämpade för grupp och se om det billigaste alternativet till exempel är en UberXL eller två UberX. I appen sparas det slutgiltiga priset efter resan.

Sammanfattningsvis

Uber är ett mycket smidigt sätt att resa och ett nytt alternativ till de tidigare kommunikationsmöjligheter som har funnits. Valet att välja kontantlös betalning via appen är ett säkert system som gör att du inte behöver bekymra dig om kontanter eller betalning efter att resan är gjord. Perfekt för den som har lite bråttom ut till sin destination. Uber finns idag i större svenska städer och kommer fortsätta sin spridning i Sverige för att möjliggöra smidiga resor.

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

STHLM Traveling app

Wed Aug 7 , 2019
Modern reseplanering Att resa är en stor del av mångas liv och då särskilt när det gäller daglig pendling till och från arbete och studier samt pendling till affärer och nöjen. På senare år har därför de flesta lokaltrafikföretag skapat tidtabeller som finns tillgängliga både i webbläsare samt i app. […]

You May Like