Hiku

Lösningen på vanliga irritationsmoment i vardagslivet

Har du någonsin tagit dig hela vägen ut till affären och tillbaka på en regnig kväll efter jobbet, trött och stressad av en lång dag, men i triumf när matkassarna dimper på köksbordet bara för att få höra, “Kom du ihåg att köpa mjölk?” och inse att det behövs en till rundtur? Den här sortens mardrömssituationer är vad den smarta apparaten Hiku ämnar eliminera i vardagslivet.

Hiku är en liten dosa som får plats i handen och som kommunicerar med din mobil eller surfplatta samt affärer som är anslutna till företagets service. Med hjälp av Hiku får du ordning på din mathandel med lösningar för att skapa shoppinglistor, hitta varor i butiker, handla på nätet och få dina varor levererade hem.

Som att skanna varor i butik

Hiku använder sig av en kombination av teknologiska lösningar som du redan är bekant med och består av en liten elektronisk dosa och app till din smartphone. Dosan har en modern stilren design som smälter in i det flesta kök, med en stark magnetsida som gör att den går att fästa på kylskåp och passande ytor. Med dosan kan du hantera din elektroniska shoppinglista på två sätt; du kan använda streckkods-scannern i dosan för att skanna förpackningar i hemmet och direkt lägga till dem på din shoppinglista (förutsatt att varan finns i Hikus register). Om varan inte finns i systemet kan du tala direkt i dosan för att lägga till en vara, till exempel kan du säga “Lättmjölk” för att skapa ett nytt inträde i listan för lättmjölk.

Hantera shoppinglistor

Du behöver inte längre oroa dig för att glömma shoppinglistan på köksbordet innan du åker ut till affären, Hiku sparar dina inköp på smartphone-appen som följer med. Din lista sparas på molnet och med appen har du tillgång till listan, oavsett vart du befinner dig. I affärer som är anslutna till Hiku kan du även få hjälp med att hitta vart i butiken den vara du söker finns tillgänglig. Hiku kan till och med arrangera varorna i listan i den ordning som du går förbi hyllorna! Med dosan kan andra i familjen lägga till varor på listan när som helst, och du behöver inte längre ta emot krångliga telefonsamtal mitt i butiken eftersom någon glömt att ni hade slut på tvättmedel hemma; varan läggs till på Hiku-listan direkt.

Hiku erbjuder hemleverans

Hiku tar steget utöver att enbart göra det lättare att organisera din shopping med listor och skannade varor. Med Hiku kan du helt undvika att behöva genomföra shoppingrundan själv genom att dra nytta av dess funktioner för online handel. Efter att du skannat och talat in varor i din shoppinglista kan du genom Hikus app på mobilen välja att handla varorna online. Du tas direkt till en webbportal som låter dig föra in listan du redan skapat i en varukorg och sen är det bara att klicka på “Köp”. Särskilda affärer som är anslutna till Hiku erbjuder hemleverans av dina varor och i så fall behöver du bara vänta på att dina varor levereras direkt till din dörr.

Hikus utveckling och idé

Hiku utvecklades av Rob Katcher som säger att hans inspiration till dosan var att han själv blev trött på att hela tiden få slut på varor i hemmet. Därför kom han på tanken att skapa en smart apparat som kunde avhjälpa problemet. “Den kom till på grund av ett riktigt behov”, berättar han. Katcher slog följe med Manu Chatterjee och tillsammans producerade det den första prototypen av dosan av färdiga komponenter. Han säger att den första versionen av prototypen var “riktigt fula” handscanners som de fäste på kylskåpet med magneter. Dessa anslöts till iPod Touch via Bluetooth för att kommunicera med nätet. Sedan var det bara en fråga om att förfina utseendet och funktionerna på idéen tills produkten kunde lanseras i sitt nuvarande skick.

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

VR-glasögon

Thu Aug 8 , 2019
VR-Glasögon – framtidens teknik Under de senaste fem decennierna har världens teknik exploderat. Förr i tiden skickade man brev som sedan gick över till att skicka fax, man fick gå till banken för att göra alla sina bankärenden, man fick handla sina kläder i butik och boka sina resor hos […]

You May Like