Amazon Echo

Amazon Echo, ofta känd som “Alexa”, är en smart-högtalare som är utvecklad av Amazon. Högtalaren kopplar sig till det röststyrda assistans-programmet Alexa, som med vanligt talspråk kan kommunicera med sin omgivning. Genom att tala till högtalaren kan du få den att utföra olika funktioner, såsom att sätta på radio, streama musik från Spotify och andra appar, ställa timers och alarm, eller att söka information från webben. Alexa kan svara på frågor, och återger svar med en naturtrogen artificiell röst.

Echos utveckling

Den första generationen av Echo släpptes till i 2014, och var främst tänkt som enbart en smart-högtalare som lät användaren kontrollera låt och ljudnivå med rösten. Men i och med att den artificiella intelligensen som kontrollerar högtalaren blev mer avancerad och kapabel har dess användningsområde utökats till att omfatta andra smart-lösningar i hemmet, så som lampor, termostater och dörrlås. Amazon har långsiktiga planer att utveckla Echo till att kunna ansluta till ännu flera enheter, med fler funktioner.

Under utveckling hade Amazon Echo namnet “Amazon Flash”, vilket ändrades precis innan lansering till Amazon Echo. Högtalarna var ursprungligen en del av ett hemlighetsfullt projekt som endast hette “Project C”, vilket vi inte känner till särskilt mycket om. Amazon har valt att inte ge ut information om vad Project C var tänkt att bli. Idén för de röststyrda högtalarna visade sig såpass attraherande att Amazon valde att vidareutveckla dem till en helt egen produkt.

Funktioner och Användningsområde

Amazon Echo är på väg att utvecklas till en helomfattande smart-home kärna för hemmet. Sedan flera år tillbaka har det funnits smart-lösningar till hemmet, men dessa har ofta varit otympliga att använda. Innan Echo var det vanligt att dessa krävde särskilda mobilappar eller dosor. För att använda Echo räcker det med att du talar högt i rummet så hör Alexa dig, och den smarta artificiella intelligensen kan översätta nästan allt naturligt talspråk till kommandon som den förstår.

Högtalarna behöver vara uppkopplade mot ett trådlöst nät för att fungera, och kräver att användaren har ett Amazon konto. Både appen till Echo och ett Amazon konto är gratis. Bland det populära funktionerna som Echo redan har så kan du ladda ner “Skills” till enheten. Dessa är tredje-parts applikationer som utökar Echos funktioner, och gör att dess användningsområden är praktiskt taget gränslösa. Som exempel kan du använda Skills på en Echo för att beställa hem snabbmat eller beställa en Uber-färdtjänst.

Echo i olika varianter

Amazon Echo finns i flera varianter som passar olika hushåll och ändamål. Den vanligaste modellen är en ungefär 24 centimeter hög cylinderhögtalare. Den behöver alltid vara inkopplad till ett strömuttag, men detta garanterar att den alltid är redo att ta emot kommandon. Du kan välja att stänga av röstigenkänningen om du inte vill att den aktiveras av misstag. Amazon har även utvecklat en portabel version av Echo, som heter Echo Dot, som får sin ström från ett internt batteri.

Den påkostade Echo Show innefattar en LCD-skärm och har unika funktioner; så som att kunna visa video från nätet och att kunna förmedla videochatt. Andra versioner av Amazon Echo har utvecklats för att ge skräddarsydda lösningar där det behövs. Till exempel Echo Spot, som ser ut som en väckarklocka med samma Echo funktionalitet, och Echo Plus som kan ansluta till andra smart-enheter i huset genom Skills, och agerar som en nätverkskärna för hemmet.

Hur ser framtiden ut?

Amazon ämnar att kontinuerligt utöka Echos kompatibilitet till andra enheter genom Alexa system, och där är det enbart fantasin som sätter gränserna för vad Amazon Echo kommer att kunna användas till i framtiden. Amazon arbetar kontinuerligt med nya förbättrade versioner av Echo, och kringutrustning till hemmet. Den senaste utvecklingen ifrån företaget är en satsning på att skapa en luxuös variant av Echo, och utvecklingen av en Alexa-styrd robot som kommer att avslöjas inom snar framtid.

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Stockholm en ledande stad inom modern teknologi

Wed Aug 7 , 2019
Stockholm är en stad som ständigt förändras och idag är det flera trender som påverkar staden, exempelvis urbanisering, globalisering och ökad livslängd. Faktorer som nya tjänster och lösningar innebär också att samhället förvandlas. Utveckling inom ny teknik och digitalisering kan leda till nya chanser för tillväxt såväl som en möjlighet […]

You May Like